//Diamanter – Farver, Slibning, Renhed & Vægt

Diamanter – Farver, Slibning, Renhed & Vægt

Forklaring Om Diamanter

Selv den mindste lille diamant kan være kostbar. Her er forklaringen på de forskellige forhold, som sætter prisen på diamanter. På engelsk bliver det også kaldt 4 ”C’erne” – Color, Cut, Clarity og Carat.

Diamanter - Farver - slibning - renhed - Carat - Vægt - Guldsmed Johan Veje

Farver På Diamanter:

Farveintensitet, dybden eller rigdom på farve er den vigtigste overvejelse at gøre sig, når man køber en farvet diamant. Jo mere intens farve, des mere sjælden og værdifuld vil diamanten være.

Naturlige farvede diamanter findes i alle nuancer og farver. Pink, blå, brun, gul, orange, grøn og rød er de mest populære farver på en diamant. Gul er den mest naturligt forekommende farve i en diamant, og derfor også den mest almindelige. Imens de helt klare, røde, blå og grønne diamanter er meget mere sjældne og kostbare.

Klare Diamanter

Den ideelle diamant er farveløs. Den transparente / farveløse diamant er meget populære. Den transparente diamant er almindeligt brugt til bryllup, forlovelser eller som gaver.

Diamanter - Farver - slibning - renhed - Carat - Vægt - Guldsmed Johan Veje

Blå Diamant

Den naturblå diamant er yderst sjælden i naturen. Lyseblå sten bliver generelt behandlet for at opnå mørkere nuancer. Det gør dem mere kostbare grundet farvens intensitet. Dette findes der en helt særlig teknik og metode til, hvilket er alment kendt og accepteret. Det skal dog oplyses på diamantens certifikat.

Grønne Diamanter

Den naturlige grønne diamant er ligeledes yderst sjældne og de er meget værdifulde. Deres farve spænder fra lys mynte grøn til levende græsgrøn. Den berømte og den største naturlige grønne diamant er den 41 carat Dresden Green Diamond. Den stammer fra Kullur-minen i staten Andhra Pradesh i Indien. Da naturlige grønne diamanter er meget sjældne (ligesom de blå), er de fleste af de grønne diamanter opvarmet og bestrålet for at opnå deres farve.

Sort Diamant

En sort diamant er et populært valg for forlovelsesringe. De er naturlige diamanter, der opvarmes og bestråles for at skabe deres unikke sorte farve. De personificerer en mystisk, fængslende nuance og er yderst elegante. Herudover ser de rigtig flotte ud til hverdagsbrug. De er herudover også perfekte til festligt brug. Denne alsidighed gør dem til et perfekt valg til smykker.

Brune Diamanter

Den brune diamant er en fantastisk og en unik type diamant. På grund af sin rige farvekombination er de meget eftertragtede. Brune diamanter bruges almindeligt enten i solitaires eller som sidediamanter med andre gemstone smykker. Mange brune diamanter kommer fra de australske diamantminer. I modsætning til andre diamanters farver har der været masser af videnskabelig forskning om oprindelsen af ​​de brune farver i diamanter.

Gule Diamanter

Den gule diamant er også kendt som kanariske gule diamanter. Den har sammenlignelig glans med en hvide diamant. Farveområderne er fra rige kanariegule farver til lyse gule farver. Gule diamantringe har opnået stor popularitet, da de ser rigtig smarte og eksklusive ud på samme tid til hverdagsbrug.

Lyserøde Diamanter

Den lyserøde diamant betragtes som verdens mest sjældne og dyreste diamanttype. Kun 1 % af alle diamanter i verden har en lyserød farve. Det forklarer meget godt, hvorfor de er de mest værdifulde. Naturlige lyserøde diamanter er den mest efterspurgte farvede diamant, som findes. Pink diamant er et tegn på mode, lidenskab og romantik. Deres farve spænder fra ren rosa til kombinationer som orange pink, lilla pink og brun pink.

Se klippet her fra et historisk diamantsalg af “Pink Star” som blev solgt i Hong kong for 496 millioner kroner >>>

Diamanter - Farver - slibning - renhed - Carat - Vægt - Guldsmed Johan Veje

Rød Diamant

Den røde diamant er sjælden og yderst værdifuld. Jo stærkere farven er, desto større er diamantens værdi. Naturlige røde diamanter sorteres efter intensiteten af deres farve. Den spænder fra mørk rosa til purple rød.

Orange Diamant

En rent orange diamant er meget sjælden. Den er meget “levende og energisk” i naturen. Det er ret almindeligt at finde orange diamanter med sekundære farver. Den orange diamant findes i en bred vifte af farver. Lige fra levende gullig orange til den dybe brune orange.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig på mail. Du finder kontaktoplysningerne i menuen foroven af denne side.

Klarhed / Renhed i diamanter kan du læse om HER >>>

Slibning af diamanter får du forklaringen og beskrivelse af HER >>>

Læs om diamanters vægt / carat HER >>>

// Guldsmed Johan Veje

Du kan læse mere om Guldsmed Johan Veje her >>>

By |2019-02-24T13:33:51+00:00november 2nd, 2018|Blog|0 Comments

About the Author:

This website uses cookies and third party services. Ok

Send this to a friend