//Smykkers Historie & Celtic Torques

Smykkers Historie & Celtic Torques

Smykkers Historie

Smykker er dekorative eller attraktive elementer, de bæres typisk af en person der ønsker en personlig udsmykning, såsom halskæder, ringe, øreringe, vedhæng, armbånd, manchetknapper osv. De varierer ofte mellem kulturer, men har ofte et ekstremt langt liv. Smykker kan fremstilles af forskellige materialer såsom ædelstene, rav, koral, ædle metaller, perler og endda skaller er blevet meget udbredt, såvel som emalje.

Smykkers historie - Håndlavede smykker af arveguld - guldsmed johan veje

Det personlige smykke går i arv til en ny generation og i en ny form ❤️

Ordet smykker blev afledt af ordet juvel, som faktisk var hentet fra det gamle franske ord “jouel” og til det latinske ord “jocale”, hvilket betyder legetøj. I britisk engelsk, indisk engelsk, newzealandsk engelsk, hiberno-engelsk, australsk engelsk og også sydafrikansk engelsk er det normalt stavet som jewellery, mens stavningen jewelry på amerikansk engelsk.

Smykkers Historie & Navne

På andre europæiske sprog kan tilsvarende udtryk også dække det dekorerede metalværk i ædle metaller som objets d’art og kirkernes forskellige brugsgenstande. Det er ikke kun genstande, der bæres af en person. Smykker ses som en generel form for udsmykning. Smykker, der er lavet af ting som skaller, sten og knogler, har faktisk overlevet fra forhistoriske tider tilbage til før Kristi fødsel. Tilbage i “den gamle verden” var opdagelsen af, hvordan man var kreativ med metaller, et vigtigt stadium i udviklingen af smykkets kunst. Over tid blev metalbearbejdningsteknikkerne mere forfinede og udsmykninger langt mere komplicerede at lave.

Guld, som er et særdeles værdsat ædelmetal, blev begravet med de døde for at ledsage sin ejer i livet efter døden. Mange arkæologiske smykkefund kommer fra grave og skatte. Nogle gange er der fundet en torque (guldkraver) fra Celtic Ireland, der er blandt andet fundet halverede, og det ser dermed ud til, at folk måske har fulgt et ritual til bortskaffelse af smykker. Der skrives blandt andet også i historien om disse, at de kan være blevet ødelagt af plove fra en landmand.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Cookies- og Persondatapolitik.
I Accept

Nedenfor er links til smykkers historie, du måske også vil finde interessante:


a) Middelalderens smykker, der spænder fra år 1200 til 1500 >>>
b) Renæssancens smykker >>>
c) Guldfeber i det 18. og 19. århundrede >>>
d) Smykker – samling af danske smykker fra det 20. århundrede i Den Gamle By i Århus >>>

Har du arvet et smykke, som du ønsker at give en ny form ? Du er velkommen til at kontakte mig på tlf. 75 53 54 77 og få en uforpligtende snak eller møde om et personlig smykke.

De bedste hilsner

Johan Veje

// Guldsmed & Smykkekunstner

PS. Vil du se Unika Smykker, som jeg har skabt kan du se med HER >>

By |2019-02-24T13:21:09+00:00november 13th, 2018|Blog|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This website uses cookies and third party services. Ok

Send this to a friend